I. Pécsi „Háztartásikeksz” Kúllista (20-16.)

Húsz kúl személyt sajnos nem sikerült összeszedni a városból, de sebaj, Bálint, a viziló kéznél volt és megmentette a helyzetet. Aki nem szeret sokat olvasni, annak minden szöveg végén egyszavas összefoglalót helyezett el rosszindulatú szekundánsom, Géza.

20. dj bodoo

Didzsé semmilyen listán nem lehet első, kivéve a halállistámon – mondta egy barátom kicsit fenyegetően, amikor megtudta, hogy dj bodoo, azaz Bodó Márton valahogy rákerült a pécsi kúllistára. Mindezt azzal indokolta, hogy egy dj másokból él, mások szerzeményeit felhasználva próbál kreatívnak látszani, pedig nem az, még akkor sem, ha az alternatív jelzőt aggatja magára. Tök hülye a barátom, nem? Szóval dj bodoo megkerülhetetlen, ha a pécsi elektronikus zenei szcénáról beszélünk, már ha beszélünk róla egyáltalán. És ne jöjjön itt senki azzal, hogy ezek a zenék csak jól begombázva értékelhetők! A kispálosok fröccsöznek, a gépzene rajongói pedig, izé, nem. Szóval dj bodoo totálisan kúl, úgyhogy kussoljanak a metálosok! Géza: nemzenész.

19. dj Kecske

Az egyetlen pécsi származású férfi a 2008-as magyar kúllistán. Ott a 28. hely az övé, nálunk a 19., de mielőtt erős és jogos felindulásból megverne, elhadarom gyorsan, hogy simán az első ötben lehetett volna, ha nem követi el azt a szemétséget sok évvel ezelőtt, hogy itthagy minket és elköltözik Budapestre. Jó, értem én, hogy a tesco disco így tehetett csak szert országos ismertségre, de akkor is fáj még a szakítás. Kecske egyébként a szuperkúl Jacked együttes menedzsere is, kár, hogy ők fehérváriak, különben már hegeszteném is rá őket a kúllistára. Aki meg akarja hallgatni, hogyan pörgeti a lemezeket az indie-megyéspüspök, az menjen el november 20-án a Pécsi Est Caféba: Kecske egy estére hazatér. Géza: botrányhős.

18. Sas Burzsoá Miklós

Részeg bölcsészekkel füstös kiskocsmákban lehet vitatkozni arról, hogy a Burzsoá nyugdíjasok zenekar koncertjei popzenei hangversenyek voltak-e vagy inkább színpadi performanszok, de ez itt az internet, és az én blogom, sőt az én mondatom, úgyhogy nem nyitok vitát. Csirkét ők ugyan nem daráltak, de tévét vertek szét koncerten, sőt egyszer egy Wartburg típusú személygépjárművet is az IH előtt egy autómentes napon. Lehetett rajtuk röhögni, az biztos. A kortalan, ultrakúl Sas Miklós festőművész úrral minden hétvégén találkozhatunk olyan italkimérésekben, ahová fiatal lányok járnak. Géza: tévéagresszor.

17. Bálint, a viziló

Bálintnál nincs kúlabb arc az állatkertben, de például a pécsi közgyűlésben vagy az egyetem hallgatói önkormányzataiban sem. Arája, Ágnes, a kis lengyel muff is teljesen odavan érte. Az egész város a rajongója, mondjuk nyáron szerintem jobb helye lenne az orfűi vagy a malomvölgyi tóban, talán az egyre aggasztóbb horgász túlszaporulattal is tudna valamit kezdeni, a táplálékláncban a pecások fölé emelkedve. Nemrég ugyan irigyei, nem bírva elviselni őrületes kúlságát, ivartalanították, de ő ettől csak még kúlabb lett. Géza: állat

16. Wolfie

„Ne menj a Kioszkba Antonio, mert kioszt a punk terasz. Papucs vagy Dante? Ön dönt, hogy iszik vagy ránt-e.” Kell a listára egy lokálpatrióta repper is. A Punnany Massif mc-je pont eggyel kúlabb mint Bálint, annak ellenére, hogy a magyar underground hip-hopperek kényszeresen bravúroskodó szövegelése időnként idegesítőbb, mint a vizilovak állandó szuszogása. Géza: wannabenigger.

31 hozzászólás a(z) “I. Pécsi „Háztartásikeksz” Kúllista (20-16.)” bejegyzéshez

 1. Hogy nekem eddig “csalódás ?” – (kit érdekel- kérdezhetitek) – Bálint kivételével és aztán nem ismerem az említett kúlokat. Sebaj… jó kérdés, hogy 5-10 év múlva már más sem ? OK ! – ne legyen igazam ! :-) Várom a folytatást.
  ( megjegyzem olvasni pedig szeretek,- jöhet a szöveg is.)
  Más : bocs’ aki tudta, látta, hallotta – (majd’ “bekúláztam”… ) 11.18. (kedd) Duna Tv. 08.40. órától : PENGE – Zenés irodalmi játék ( ismétlés!) – kb. 09órakor (?) benne Lovasi András.
  Ő és társai (?) előadták : (egy megzenésített verset) címe : Majom a szélben – (ének :Lovasi) – hagyján’ – mert a műsor feliratozva is volt ( angol) – hát… azt tegyétek fel a You Tube-ra ! – ( hacsak eddig fel nem tette valaki !)
  Bocs’ : nem vagyok Lovasi “rajongó” ! –
  (2.) más : (anno) ott dolgoztam ahol Megyeri Ferike Édesanyja ! [Legyen neki könnyű a föld ! ] – viszont Feri(ke) ott kúszott-mászott (KISZ taggyűlésen) a “lábak között” – stb. ( vajon tudja-e ?- és esetleg ez okozhatta, hogy lett, aki lett ? ) :-) A történet évszáma kb. 1967 vége, 1968 eleje. Több “tanú” még életben van ! A történet max.hiteles !

 2. A kúllista ígéretesen indul szerintem, bár tudnék találóbb egyszavas jellemzést az egyik helyezettre. :)

  Más. Kedves Gerilla! Kérleg regulázd meg Pepin bácsit, agyf@szt kapok, ha meglátom a záró- és kötőjelekkel teliszórt, humortalan, kínos megjegyzéseit, meg a rendszeres, ámde kicsit sem kívánatos műsorajánlóit! :( Még a végén miatta megy el a kedvem a blogtól. :/ Köszönöm!

 3. És azt tudtad-e, Gerilla, hogy Wolfie anyalapodnál – Pepin bá’ biztos eljátszana azért ezzel a szóval ;) – konkrétan cikkeket is írt? Ezt pl: http://bama.hu/helyi-ertek/hangado/pecs-are-u-reggae-44753, meg ezt: http://bama.hu/helyi-ertek/hangado/hiphopra-hangolva-43657 .

  Nem is értem, miért tette ezt, azok után, hogy a bamások kihagyták őt a PM-interjúból ( http://bama.hu/helyi-ertek/hangado/tarsadalom-funk-31068 ). Gyalázat, egy kúllal ezt tenni.

 4. Pepin bácsi! Mi a te témád neked? Érted ugye, miért ezt kérdeztem?
  Rókarege! Igen, az eredti kúllista kínos volt, ez viszont baromi kúl. Hogy mi is ez a látszólagos ellentmondás? Mert egy alapvetően jó ötletet átvenni, amit eredetileg szarul csináltak meg, és jól megcsinálni, az nem kopizás, hanem baromi kúl.

 5. Nyilván összeállt már a lista, de egy korábbi kúllistás bejegyzésben ajánlottam a basszeros Szittyót is (Szili Lászlót), akiről írtam, nem tudom, hogy mi lehet most vele. Persze ez nem hagyott nyugodni, utánanéztem. Azt tudtam, hogy a kurvajó pécsi Stallion után, kilencvenes évek (ahol Jeli énekelt) rockdidzséskedett, bármit is jelentsen ez, de azt nemhogy most is aktívan zenél, a Lovegun nevű ígéretes együtesben (forever Kiss), több baranyai sráccal, köztük azzal a eredetileg komlói Kárpáti Zoltival, aki kibaszott nagy zenét csinált a kilenvenes évek derekén egy bizonyos Hearty Laugh nevű bandával (forever Pantera). Na ők ultrakúlok.

 6. Magilla. Látom mindenkit ismersz aki számít. Szerintem te magad is kúllistás lehetsz. Legalábbis itt vidéken, a vizilóval karöltve – gratulálok hozzá! És ha mákod van, akkor te még nem is vagy annyira szerencsétlen, mint a két dj meg a nyugdíjas, akiknél még egy habzószájú viziemlős is kúlabb.

 7. CÖCKE-nek : Bocs’ azt is tudom, hogy (szerintetek = fiatalok) a csupa nagy betűvel írás az kiabálásnak számít.
  Úgy gondolom, állítólag demokrácia van (…) így aztán én írom azt és úgy, ahogy gondolom ! Te is azt csinálod ! Írtam már : a távirányító és az egér még nálunk van ! – nálad is !
  Nem is tudom miből gondolom : nem te írsz a bama.hu-ban 9. frankkee” jeligével ? Lovasiról szóló cikkben. OK ! – azért az agyadra vigyázz !
  [ Írásjelek ... " kétféle szerepük van... 2.) arra használjuk őket, hogy beszédünknek betűkkel ki nem fejezhető sajátosságait : a hangsúlyt,a hanglejtést és a beszédbeli szüneteket a lehetőség szerint érzékeltessük velük. " ]

 8. Rókarege! Nem hinném, hogy mindenkit ismerek, annyi csak, hogy ebből a szempontból épp most szerencsés évjáratom van, lehet közöm valamiképpen a kúllistásokhoz, legtöbbjüket legalább látásbólk ismerem, ahogyan sokan egymást Pécsett.
  Nem komolyan: A hasonlítgatásod “kedves”, überszart is mondhatnék (Én a vizilovakkal vagyok), de minek, érthető a reakciód, ami finomabb is mint amire számíthattabb, hiszen állítottál valamit, ami talán jól is (kúlnak) hangzott, de más megvilágításban már kevésbé.
  Komolyan: aki vidéken igazán kúl, másutt is az, aki kúl az kúl és kész, pont. De ugyanígy eljuthatsz oda is, hogy aki Pesten kúl, Londonban már nem az. Mekkora egy faszság ez, már megbocsáss.

 9. FUNNY CHUCK ! Kösz’ a biztatást ! Épp’ olvasom, hogy CÖCKE társa egy 100 kg körüli ffi. ? – és nehogy utolérjen a bosszúja, téged is ! Nem tudom információim jók-e ? Tele a net Szendi Nikolett (cöcke) “írásaival !” (…) – ha ő lenne ?- akkor én is eldobom az agyam !

 10. Kedves Pepin bácsi!
  Látom sikerült felhergelned magad, úgyhogy már nem volt hiábavaló a kommentem! :) Amúgy meg, én úgy gondolom,hogy roppant fárasztó és humortalan arc vagy, valamint ocsmány dolog más blogját ilyen öncélúan használni, mint te.
  Azt én sem tudom miből gondolod,de egy biztos,sem frankee, sem Szendi Nikolett nem én vagyok. Az internet világában (amivel gondolom most ismerkedsz), nagyon ritka, hogy egy nicknév egyedülálló és megismételhetetlen legyen,remélem ezzel segítettem és megnyugtattalak.
  “Épp’ olvasom, hogy CÖCKE társa egy 100 kg körüli ffi. ? – és nehogy utolérjen a bosszúja, téged is ! ” Hogy értve, mi az,hogy téged IS?! Téged utolért? Azért mert valaki 100kiló, biztos előbb üt,utána kérdez, igazi baseball apukát társítasz mellém képzeletben,mi? El vagy te nagyon tájolódva édesapám!
  De nekem elég is volt ennyi belőled, pá!
  ui.:%%%%***))))/////——-§§§$$$$÷÷÷÷ßßßß ””””’
  EZEKET MEG ILLESZD BE A SZÖVEGEMBE TETSZÉS SZERINT!

 11. Kedves Cöcke !
  Hogy ki hergelte fel magát kettőnk közül, talán itt a bizonyíték ! (?)
  Bizonyára olvastad (…) http://bama.hu/impresszum#moderalas
  Kívánom neked, hogy te is sokáig maradj meg ezen a szinten !
  Nagy szerencse – mindkettőnkre nézve,- hogy nem vagyok az Édesapád !
  Bízom benne, előbb-utóbb még kúl is lehetsz !
  Vagy már az idén ?
  Jókat neked !

 12. Magilla:

  “De ugyanígy eljuthatsz oda is, hogy aki Pesten kúl, Londonban már nem az. Mekkora egy faszság ez, már megbocsáss”

  Mesélj kérlek, szerinted pl. melyik a listán szereplő dj-re mondaná bárki is Londonban, hogy kúl? :D DDD

  Naugye, okostojás.

  Megbocsátok.

  Amúgy szerintem te tényleg kúl vagy, sőt laza is, mert azt mondtad hogy “faszság”. Rákendroll !

 13. Üdv’ ROKAREGE ! OK ! – csak én ezt nem mertem megírni, mert van aki eltiltana a “gondolatok” közlésétől !
  Talán tudod, van az iWiW -ben : Londoni Iránytű -Londoni magyar Képviselet (klub ?) – 5392 taggal… de ami még annál is “jobb” : van ez is : http://www.magyaroklondonban.com/ – benne : kik járnak – nagy sikerrel ! fellépni… :-) – Pély Barna és … Dorina… Tóth testvérek… Gáspár Laci … stb. Meg volt valami “Rómeó vérzik” ?- is…
  Talán ennyit ! Sok lesz az írásjel … :-)

 14. rákenroll Rókarege
  a kúl az kúl, a kúlság nem ismer országhatárokat, Bodoo inkább lenne kúl Londonban mint Kecske (ő egyébként sem olyan kúl mint Bodoo), Bodoo talán még kúlabb is lenne Londonban mint idehaza, mert ott többen pörögnek az efféle “alternatív” szeánszokra
  egyébként is van egy határ, amikor már a fazon nem lehet kúlabb, mert onanntól inkább vicces, Bodoo erősen feszegeti ezt a határt, de természetesen mindvégi megmaradt kúlnak, ezért van fenn a listán, gondolom, bár én előkelőbbb helyre tettem volna, tíz körül valahová
  magamat sosem tartottam kúlnak, csak lazának, de azt is csak néha, de most hogy már másodszor mondod…

 15. Farkassal kell egyetértenem, túl sok az öntömjénezés és a saját drogos cimboráitok fellegekbe magasztalása.
  Szomorú, hogy akik eddig magukat sztárolták most egymást sztárolják.
  kecske flinter wolfie gróf dalma, én okkal nem örülnék a mai napon ha ezekkel a “KÚL” okkal említenének egy lapon. WTF? még rímelek is nektek egy sort. Akkor most én is kúl vagyok vagy niggerwannabe?
  Belterjes, unalmas, szánalmas.
  Hogyan kerülnek egy csoportba a sztár zenésszel a mesterszakáccsal a kosárlabda edzővel?

  Sokasikereket!!

  Nem volt a legjobb ötlet ez a gerilla klikk cikk ugye ugye…

 16. Kicsit beteges vagyok lehet azért sikerült oly negatívra posztom.
  Ha tehetem én is tolom,
  És közben posztolom,
  Elvetemült gondolatom.
  Nem gondoltam volna, hogy mosolyra fakadok bármely más poszton.
  És mégis,
  Röhögök most én is. ;-) )))
  Csak annyit még, hogy szóval,
  Élvezz csak a vizi (pipá) lóval.

  respekt pécsi gerilla. jó a poszt.

 17. Helló Gerilla!

  Ha már egy csomóan lefikkantottak hadd legyek az első, aki szinte maximálban egyetértek a listával. Alap, hogy nem lehet megkerülni a kötelező pécsi arcokat, kényszerűségből-objektivitásból minimum ott a helye egy Lovasi Andrásnak. Bár számomra kissé hiányzott a listáról
  - az űberkúlarc, ifj. Bata Imre aka Széchenyi teres pereces bácsi, akiről már évek óta nem hallani (ha valaki vágja mi van vele kérem szóljon…) ( http://www.origo.hu/itthon/20000622perectorlasszal.html)
  - Papa, a Szalon sör egykori reklámarca, ex-Café Jam, most Monte Christo csapos (http://www.indavideo.hu/video/Monte_Cristo_telapo_Pecs)
  - a Kórház téri virágárus
  - Steiner “periszkóp” Krisztián ( http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2379/42/8/1455163326/n1455163326_222178_8220.jpg)
  - Péló, szinte már-már kötelező; dj, csemege, népművelő, fater, felcser ( http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=140538288&albumID=654573&imageID=25240231)

  szóval így lenne 25-ös a listám.

 18. Szevasz Magilla! Teeeljesen egyetértek Szityó szerepeltetésével, hisz voltak idők amikor Pécsett, ha tuti csajt akartál csak meg kellett kérdezni Szityótól, hogy milyen az aktuális nő az ágyban… Biztosan tudta :) ) Én magam is többszörös lyuksógora vagyok, elkerülhetetlen arc volt a pécsi éjszakában. A Stallion, az Idollz és most a Lovegun zenekarában is nagyot alakított, bár mindegyik zenekar kicsit más. Ő a number one basszgitáros csúcsfazon egyenesen Pécsről!
  http://www.youtube.com/watch?v=R5pi969ntqo&feature=player_embedded

 19. Zanazetor…már bocsi de akkor ki vagy te ? Mert én 4 évig Szityó párja voltam, együtt laktunk (’90-94-ig) és akkortájt mindent tudtam róla , azt is ha mással volt…nem volt tabu. De azért olyan hűdesokcsaja nem volt. Lehet hogy amikor én leléptem akkor talán .Mi is voltunk együtt vazze?? De amúgy ma már nem ezen a néven futok, direkt azért írtam ezt ahogy Pécsen ismertek minket. Szityó meg a Lötyi. Még konceretet is szerveztünk valamelyik művházban: “Szityó és Lötyi Szülinapi bulija” ott volt a Stallionnal a szerencsi Ramses meg a kazincbarcikai L.A.Wine meg még jópáran, és hatalmas buli volt (nekem tuti )… Jesszus ez már történelem….

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>