Pécs jobbat érdemel (3. rész)

Expo Center, reptér, parkolás, ezek csak a nagy nyilvánosságot kapott, gárdistaaggyal is könnyen átlátható ügyek. Ezeknél tényleg akkora a lóláb, hogy nem egyszerűen kilóg, hanem forgalmi dugókat okoz Patacstól a Budai vámig. A már-már művészi szintre emelt, nonfiguratív, kiállítótermekbe illő gazemberségeket máshol kell keresnünk.

Rengetegen álmodozunk arról, hogy egyszer nyerünk több tízmillió forintot a lottón. Negyven milliót mondjuk. Ugye nem árulok el nagy titkot azzal, hogy egy harmadik típusú találkozásnak nagyobb az esélye? De összejöhet az a negyven milla máshogy is, például sokat segít, ha önkormányzati vezetők/gengszterek zsebében tartózkodunk kesztyűbábként. Mert akkor ezek időnként mozgatnak minket, majd megjutalmaznak, ha ügyesek voltunk.

Kelemen László mindannyiunk cége, a Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Rt. (a Holding elődje) vezetője volt a Toller-érában és még utána is egy darabig. Papíron tehát a beosztottunk volt, az egyik szolgánk. De valamiért mégsem így viselkedett regnálása alatt. Tasnádi színrelépésével és a sokasodó árnyak miatt kellett mennie – 40 milliós végkielégítéssel. Ha kerekítünk és 160 ezer lakossal számolunk, akkor minden pécsi polgár 250 forinttal szállt be, egy négyfős család egy ezressel. Ugye szívesebben dobta volna mindenki a Dunába ezt a pénzt?

A Dunántúli Napló újságírója, Cseri „Cserminátor” László által feltárt kétes (értsd: kilométerekről bűzlő) PVV-ingatlanügyek miatt rendőrségi nyomozás indult. Az ügy biztosan jó sokáig elhúzódik majd, hiszen számos ingatlanbizniszről van szó, több közülük olyan, hogy egy átlagos képességű ügyvéd biztosan merevgörcsöt kapna a papírok láttán. Vádaskodás lenne, ha olyanokat írnék, hogy a városi vagyon elherdálása személyes haszonszerzés céljából, úgyhogy nem is teszek ilyet. Inkább eljátszom a gondolattal, mit tennék, ha csupán a pofám befogásáért adna nekem valaki negyven millió forintot.

„Ki nem tudja, hogy ki volt a fő hajtója ezeknek a “beruházásoknak”?” – írta hozzászólásában Krankenschrantz. Tudjuk, persze. Azt is tudjuk, nincs abban a helyzetben, hogy védekezzen. Nem is lesz soha. A purgatóriumból nincs visszaút.

13 hozzászólás a(z) “Pécs jobbat érdemel (3. rész)” bejegyzéshez

 1. Persze, hogy mindenki tudja, és lépjünk is túl a személyen, maradnak az ügyek, többségük még nem évült el. Megtörténtek már a városi vezetés részéről a jogszerű állapot helyreállítására, a károk enyhítésére irányuló lépések? Lesznek ilyenek? Lehetnek ilyenek?

 2. Azzal védekeznek nyilván, hogy önkormányzati döntés ellen nem lehet perre menni, ha az nem jogsértő, mert célszerűséget nem vizsgálhat a hatóság. Nagyon komoly jogászcsapat kell ahhoz, hogy ilyen esetekben mégis megálljon a hűtlen kezelés…
  Lehetne mást is tenni, pl. a régi békák körül kiszárítani a pocsolyát (!) A dúlás egyelőre folytatódni látszik, neoprimitív stílusban átépítik a város parkjait, közetereit, szöglet, él, beton, vaslemez pad vastag deszkával és minden elvágólag, ipari villanybúra meg a többi szürkeség. Persze ez már hozott anyag.

 3. Kedves gerilla,

  jó ötlet ez a zanza. Aki nem szeret, vagy nem tudo olvasni, az is jól jár, meg persze te is. Minek ezért a pénzért litániákat irkálni, a légyeget valóban össze lehet foglalni akár egyetlen szóban is: politikus/politika-közeli.

  Tudod, olyan ez, mint a matekban az összevonások: lopott – mehet a politikus kategóriába. Csalt – mehet a politikus kategóriába. Hazudott – mehet a politikus kategóriába… ja és persze mi meg elmehetünk a jó édes anyánkba. Mert írhatsz akár zanzát, akár “háború és békét”, ezek sajna leszarják. Téged is, bennünket is. A személyek cserélődhetnek, az “intézmény” (politikus) marad. És a politikusság pártsemleges :) )
  Ha elég hosszútávú az emlékezeted, tudhatod: Tocsik – Simicska . A Hapy End / mit tudom én melyik cég a mások oldalról. De hát így van kiegyensúlyozva a sárgolyó – igaz?
  Na ennyit. Én is zanzára váltok (de nem itt.)

 4. Ha a békák pocsolyája, értsd haverikutyák tálja kiszárad, akkor több galádságot ott és azok nem követnek el.
  Szép lesz a Tettye, de ott is azok az élek, szögletek. Hjába, ez a moder!

 5. Azt hiszem most elvesztettem a humorérzékem, és ugye ez csak vicc, hogy túl hosszúak a posztok? Éppen lehetnének hosszabbak is, ha tartalommal meg lehet tölteni. Márpedig itt lafatyot eddig nem láttam, úgyhogy hajrá!

 6. Gárdistaaggyal… gondolom a kiegyensúlyozottság jegyében most kellett rúgni egyet jobbra is, ezzel magyarázható ez a kurva frappáns kifejezés. DN-archívumból előásott cikkek vitriolosnak szánt tálalásban, meg önkényesen kiragadott fotók/pillanatok a város életéből, erre még majomaggyal is képes lehet bárki (hogy “stílusos” maradjak). Pozitívum viszont, hogy az alapötlet jó – kár itt le is ül a dolog.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>