Pécs jobbat érdemel (2. rész)

Pécs-pogányi reptér. Milyen jól hangzik, ugye? Kár, hogy kamu az egész, hiába vezet oda most már egy négysávos út is. Az Expo Centerhez hasonlóan a kedves és nagyvonalú pécsi és baranyai polgárok pénzéből megépített reptér jelenleg mutat ugyan életjeleket, de csak olyanokat, mint egy mélyen alvó lamantin. Elképesztő összegeket toltak és tolnak bele, igény – amint látszik – ebben a formájában egyáltalán nincs rá, forgalom nulla. Pár milliárdot még bele kéne rakni ahhoz, hogy egyszermajdtalánvalamikor hozzon pénzt is a gazdáinak. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy ha jelentkezne egy vevő, azt hetekig kényeztetnék a világ minden lehetséges módján.

Ilyen átgondolatlan, előkészítetlen döntést (építsünk bzmeg repteret, háméne) is csak a közszférában lehet meghozni halálbüntetés nélkül. A kérdés itt is az, ami az Expo Center esetében: ennyire hülyék voltak vagy pénzt akartak beszedni a szokásos módon. Ha így, ha úgy, pokolra kerülnek és örökkön-örökké főzik majd őket egy üstben.

Lépjünk tovább és kezdjünk megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy totális idiótáknak néznek bennünket, adóalanyoknak és választóknak, akik letejelnek szépen minden évben, négyévenként pedig az urnához járulnak lehajtott fejjel és voksukkal legitimálják kirablóik hatalmát. Itt idézném egyik példaképemet, Barcs Miklóst, a Flash együttes frontemberét: „Mindegy, hogy jobbos vagy balos, te sz.ptad meg, szaros.”

El is érkeztünk a fizetőparkolás ügyéhez. Ugye, nyájas Olvasó, te is hallod azt a csengő-csilingelő hangot, ahogy a százasod leér a parkolóautomata belsejébe? Gondolom, téged is éppolyan kellemetlen érzés fog el ilyenkor, mint engem, mert bevillan, hogy talán éppen most lett kerek az az összeg, amiből egy nagyon gazdag ember a hülye fiának érettségi-ajándékként egy vadonatúj BMW-t vásárol. Én ugyan most is boldog vagyok, hogy 2-3 nemes és nagyszerű embernek tömöm tele a zsebeit évek óta, de csak jobb lenne, ha esetleg több tízezezer jobbágynak lenne kicsivel elviselhetőbb az élete a bedobált pénz jóvoltából. Például kettővel kevesebb kátyúba hajtana bele naponta és kettővel kevesebbszer lenne kénytelen azt üvölteni, hogy dögöljetek meg, rohadékok. De szép is lenne! Egyszóval: mi a falhoz vert büdös francért nem a város üzemelteti a parkolórendszert? Ugye most már kórusban énekli velem mindenki: „Kit kellett megkenni, sálálálálá, kit kellett megkenni, sálálálállálá?”

Folytatása következik, a sorozat utolsó része rövidesen a pecsigerilla.blog.bama.hu-n. Maradjanak velem!

11 hozzászólás a(z) “Pécs jobbat érdemel (2. rész)” bejegyzéshez

 1. Nem kritika !- de lett volna “frissebb” cikk is, pl. a november 10-i – címe : Tízmilliókat spórolnak a reptéren. (bama)
  Úgy tudom, a szegedi repülőtérnek is kb. olyan problémái vannak mint a debreceninek, vagy a pécsinek. (?) – szóval a “szomszéd fűje sem sokkal zöldebb ! ”
  Mellesleg a pécsi repülőtér “honlapjáról” (?) – “elrepült” a képgaléria ( archív fotók) – vagy csak én nem találtam meg. (mert voltak…)
  A lamantin alvási szokásairól nem sokat tudtam,-érdemes Googleban megnézni. Nem a legjobb “példa”, mert nehogy pl. vízzel árasszák el a repteret ! (V.ö. : Pécsi vízmű – Tettye Forrásház ) Viszont (olvasom) a lamantint elég sok mindenre fel lehet “használni” ! :-)

 2. Te egy iszonyat láma vagy, az írásod is és a hozzászólások is. Kell reptér, csak nem ilyen formában. “Elk**ták”, de maga a reptér kell és valós! Csak helyre kell hozni. Konferencia- és koncertközpotn? Miért is nem kell??, Mert kultúrálatlan vagy? ha így van, költözz falura….de amúgyse neked épül, mert a te kikapcsolódásod a kocsma és a tv….hülyék

 3. OK !
  Ez jó volt ! < (Gerilla) – majd ki-ki nézze meg a Googleban a láma tulajdonságait ! (nem a dalait, bár lenne akinek nem ártana megismerni ) – majd vigyázni, -úgy tudom (?) a láma szeret köpködni ? – (de ez majd legyen az állatkert látogatóinak problémája) – bár mintha azt a témát már “kiveséztük” volna ? -

 4. Csak egy repülöteres kérdés: az eszéki reptér olyan messze van, hogy ne szolgálható a régiónk jobb megközelítését? Sztem hozzáállás kérdése. A horvátok pozitív hozzállására fogadnék is. Mintha történt is volna már valami az ügyben. A határ már jelképes, akkor más akadály nem lehet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>