A legkúlabb pécsiek

Most, hogy közeledik nem csak az év, hanem az évtized vége is és sorra készülnek világszerte a különböző toplisták, a Pécsi Gerilla sem tétlenkedhet. Néhány napon belül megmondom, kik voltak a kétezres évek legkúlabb pécsi személyiségei, de ehhez a Te véleményedre és ötleteidre is szükségem van, kedves Olvasó. Mielőtt azonban folytatom, tisztázzuk, mit is jelent az, hogy kúl. (Listánkat a kiváló magyar cool lista ihlette, de annyiban eltér attól, hogy azt unatkozó pesti újságírók állították össze hat tonna ironiával és összekacsintással a tarsolyukban, ebből következően az ott szereplő fiúknak és lányoknak csak egy töredéke valóban kúl.)

Jobbikosoknak mondom, hogy felesleges nekiállni vadul kommentelgetni, fáradtságos munkával bepötyögni a klaviatúrán a kiegyenesített kaszával azt, hogy zsidóköcsögbuzici-gánynyugatbérencidegenlelkű. Egyrészt ugyanis szépen megmagyarítottam az angol cool-t, másrészt pedig be fogjátok látni kis mérges tengerimalacaim, hogy esetünkben a kúlnál nincs jobb kifejezés. Kúl ugyanis szerintem az, aki extra jó arc, miközben valami hasznos, de mások számára is izgalmas és szórakoztató dolgot csinál. Aki idol, minta, példakép lehet. Na ugye. A menő szó nem jó helyette, hiszen mennyire dedós-diszkópatkányos íze van már!

A kúlon túl vagyunk, most jöjjenek a kúllistára kerülés feltételei. A jelölt szorosan kötődjön Pécshez, Baranyához, de nem kell jelenleg itt élnie. (Baranya igazából Pécset jelenti, aki baranyai, az valamennyire mindenképpen pécsi, ezért pécsi a lista és nem baranyai.) Legalább szubkulturális szinten ismert embernek számítson, tehát Poldi bácsi a hetedikről nem nevezhető csak azért, mert mindig köszön. Viszont ha népszerű sci-fi-regényeket ír álnéven, hétvégente pedig fellép az unokája grindcore zenekarával, akkor naná.

Politikusok: NEM, NEM, NEM, NEM, NEM! Mindenki más nevezhető, jelölhető, ajánlható. A végén a Pécsi Gerilla és felkért szakértők döntik el, ki kerül rá és hányadik helyen a huszas listára.

Ja, és még valami. A listán mindenképpen szerepel majd Lovasi András, mégpedig igen előkelő helyen. SAJNOS még mindig ő az egyik legkúlabb arc a megyében.

28 hozzászólás a(z) “A legkúlabb pécsiek” bejegyzéshez

 1. [ - Péntek és 13 !- nem vagyok babonás... de ma nehezen találom a neten azt, amit épp' keresek!)
  Emlékszem (...) van egy olyan kiadvány ?- ill. weboldal (?) "Ki-kicsoda Pécsett" - és szerintem alaposan frissítésre szorulna !- na, de ez nem a "Gerilla" feladata ! - viszont háta olvassa az illetékes... :-) ]
  Ha jól értem (…) csak a ” 2000-es évek pécsi személyeit ajánlhatjuk ?… ” – OK !
  Az én ajánlatom : KÁLMÁNDY FERENC ( írható : Kálmándy Pap Ferenc – ként is ! )
  Ezek szerint :
  LOVASI / RÁTGÉBER / KÁLMÁNDY …
  Remélem, hogy valamilyen módon, megismerhetjük azt, hogy mennyien, ki(k)re adták a voksukat. (tippjüket) – aztán ám’ legyen ! – majd döntsenek a … “felkért szakértők!” (?) – (bízom benne ők is kúlok (vagy kúlak ?)
  Ki ne feledjem :
  van az a… szavazás pécsi TÜKE címre (is) – stb. ( Bár évek óta,csak a nyerteseket ismerhetjük meg,- azt, hogy kik kaptak még szavazatot – azt soha ! ) :-(

 2. Bocs’, kissé nehezen találtam meg pontosan a nevét ! ( újabb tippemet)
  LOVASI / RÁTGÉBER / KÁLMÁNDY / és ANDY C.ROUSE … <<< Invalidusoknak (bocs’) mindkét ajánlatomról – személyről – pl. Google.
  Pontosabban – eddig
  RÁTGÉBER 3 szavazat
  LOVASI 1
  KÁLMÁNDY 1
  A.C.ROUSE 1

  :-) :-)

 3. Matyi “Agykontroll” Dezsőt és a Csillag étterem bajuszos, idősödő, de mégis sármos pincérét javasolnám. (“Egy presszót?”)
  Hölgyek közül pedig, Herczeg Adrienn (remélem így írja a nevét) színművésznőt, mert szerepelt a Jóban rosszban c. remek magyar teleregényben, és az Auchan reklámban is, és ez véleményem szerint minimum kúl dolog.
  Hja és,ha addig megtaláljátok a PERECEST,akkor őt is.

 4. Virágárus faszi a Ferenceseknél az Otthon étkezde előtti kirakatnál
  Szerintem már mindenki látta, ott van a hét minden napján mindenkivel leáll beszélni
  Ő a kuul arc aki mindíg ott van esőben melegben jobban része a városképnek mint a tvtorony

 5. a PERECES!!! az tényleg nagyon nagy… aszem kertvárosba kell keresni…

  egyébként szerintem a kúl-ság nem korfüggő, simán beszálhat Lovasi is meg Rátgéber is a versenybe én utóbbira voksolnék… de ennél azért több nevet kéne ismerni, nem?

 6. több is mint húsz

  in alphabetical order

  Ács Peti (Kabosh)
  Ágoston Zoli
  Bagoly Levi
  Balogh Robert
  Balogh Péter (Metallust)
  Beck testvérek (de Zoli mindenképp)
  Berkó/Blöró (Berkics Tamás) bár évek óta Londonban nyomja
  Bodó Marci
  Fezo (Rák)
  Flinter
  Gróf B.
  Horváth András (Endy) síppal dob nélkül
  Irsik Máté
  Kálmándy Feri
  Kandech Evelin
  Karnics Zoli
  Kecske, a Dídzséj
  Kekó (a nagyobbik, a Kornél)
  Kovács Gábor (kokó) motor/tetkó/
  Lovasi Bandi
  Melone DJ (Dinnyés Laci)
  Oláh Enikő (mananga)
  Pfunk (Soltész Peti)
  Rátgéber Laca
  Rózsa Balázs (cigó)
  Rizsa (Osztermayer Péter)
  Schmidt Andi
  Shopy (Soponyai Csaba)
  Szemelyácz Jani dr. (D.A. Pécs)
  Székelyhídi Balázs
  Takáts Eszter
  Tarrósy Pisti (Stefi)

 7. Amelyik listán Kecske szerepel, arra más nem fér már fel – akkora az arca, hogy mindenkit letaszít…
  Kandech Evelyn? Székelyhidi Balázs? Ez most akkor egy ilyen vicces lista, ráteszünk mindnekit, aki szerepelt a tévében, és bemondta hangosan, hogy pécsi vagyok? Mert akkor jöhetne Gera Zoli, meg Dárdai Palika is…

 8. Nálam sem Gera sem Dárdai nem fér be, közük nincs a kúlsághoz, a focihoz igen, de az önmagában mit sem ér egy ilyden listán, szerintem.
  A Megyeri Ferit elfelejtettem, bocs emiatt. Kifelejtette
  Mosonyi Csabit is, aki azért a Holtpont idején elég kúl volt, és minden tekintetben az volt, szerintem nincs már Pécsett, de nem is tudok róla hosszú évek óta semmit.
  Jha és Szittyót is kifelejtettem (vele is hogy mi lehet?) meg a Jelit, a Bien Janit, ők együtt nyomták a kilencvenes évk elején-közepén egy kurvajó pécsi galmrock bandában, és ha már a rockandrolltaxis Jelit említettem, akkor a Spacesh!tből mindenképpen ide kell venni a Rózsa Bazsi mellett a Gecit (Szabados Gergő) is. No és persze a Lemle Zoltit a Sun Kingből. Ők mind kúl arcok voltak Pécsett.
  Az Evelyn és a Balázs sem a megasztározás miatt férnek bele. És nem sok kúlabb arc van náluk ebben a korosztályban és műfajban, ha az eredeti lista szellemiségét vesszük. MInd a kettőnek egészen egyéni sítlusa van, már ha feltételezzük, hogy létezik ilyen, de nem létezik igazából. Balázt a legújabb, már Londonban elkövetett dolgai miatt írtam be, az Evelynt pedig még abból a zidőszakból, amikor a Bodooékkal nyomtak az underground hip-hopot a pécsi éjszakában. Persze lehet őket cikizni, mert elmentetek mutogatni magukat a tévében.

 9. na a színészeket el is felejtettem, és télleg kevés a nő
  befutós hely közelében lenne nálam Herczeg Adri is, aki nem csak tehetséges és csinos, de stílusos is, még ha vak is, mármint pasifronton
  de a Köles Feri is megér egy misét, bár a kúl lehet, hogy erős
  és ott van Mészáros Máté is, aki bár nem született pécsi, Fehérvár környéki, és Pécsett nem is játszott, de Pécsett töltötte a gimnazista éveit, jó ideje Egerben nyomja, el is vitt a POSZTról már egy legjobb fiatal férfi színész díjat, ja és ő az, aki most a Raiffeisen reklámban aszongyahogy tudják mikor veszek fel pénzt, ha leesikl, meg hogy hasitasi nem kér kódot

 10. The Críbabies zenekar tagjai (Soltész Péter, Prifer Barni, Varga Matyi)
  SzigorIgor zenekar tagjai (Csobó Dodó, Kékesi Bálint, Bolbach Gábor “Deepy, Benkó Bálint)
  Grófbalázs, Beck Zoli
  és van 1 (valószínűleg hajléktalan) néni, aki ingyenes, szabadtéri koncerteken szokott ott lenni, és elég sajátos mozgáskultúrával táncolni. Olyan 50-60 év körüli. Rövid, barna haja van. Mondjuk lehet, hogy ő is inkább az arclistára való, de én mindenképp felraknám vhova…

 11. Nekem még ők beleférnének:
  Sárközy Zoltán (30y), Szabó Kornél (Singas Project), Lenthár Balázs, Köles Ferenc
  A Berger Dalma meg szarik Pécsre…úgyhogy nem tartanám kúúúlnak… sajnos :(

 12. A Ferencesek utca közepén szokott gitározni egy vak srác esőben, hóban, fagyban.
  Nagyon barátságos, kedves, bárki odamehet hozzá beszélgetni.
  Ő is megérdemli, hogy Pécs kúl arca legyen, vagy szerepeljen majd a pécsi arcok listájában.
  A listába ajánlanám még Emesét (akiről a Kis Pál és a Borz írt egy számot).

 13. nagyszüleim még kulák listások voltak, én már csak cool listás. ez visszaesés, persze örülök a megtiszteltetésnek
  de ha valaki más jobban örülne nálam e címnek szívesen és ingyen átadom neki. pékek, asztalosok, bolti eladók, kőművesek előnyben.

 14. Annakidején, valamikor 2004-ben néztem a Megasztárt és nagyon büszke voltam arra, hogy Pécset képviseli 2 énekes, Kandech Evelyne és Székelyhidi Balázs. Kandech Evelyne annál is inkább belopta a szívembe magát, mert a legkülönlegesebb lány volt, volt valami megfoghatatlan az egész lényében, amikor színpadra lépett elvarázsolta a nézőket. Szerettem a hangját, intelligenciáját, kedvességét, és gyönyörű szemét. Hát ezért a legkúlabb pécsi Evelyne no és Balázs is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>